Noaptea Albă a Galeriilor/ Expoziție Body Slam la Home Mătăsari

Noaptea Albă a Galeriilor/ Expoziție Body Slam la Home Mătăsari

   Home Mătăsari se alătură NAG (24 aprilie 2015, între 19.00 și 04.00) cu expoziția Body Slam, o selecție de lucrări ce au ca punct de plecare corpul uman.
   Într-un context în care autoportretizarea este la îndemâna oricui (selfie a fost desemnat cel mai popular termen în 2014) , iar propria imagine ne este permanent contestată, reconstruită, dedublată, Home Mătăsari propune o nouă investigare a corpului uman.
   Devenit subiect central al artiștilor, el este tradus individual ca semn plastic, este analizat pentru a scoate în evidenţă caracteristici sau aspecte ascunse, necunoscute. Liniile de demarcaţie dintre ceea ce se explică public şi ceea ce se explică privat sunt lipsite de rezonanţă în timpul actului creativ. Prin travaliu, ideea artistului se materializează în limbaje diferite de creaţie: pictură, fotografie, sculptură, video și o proiecție color (Petruț Viasu) peste un desen printat pe banner (Radu Burduj).
   Corpurile reunite în Body Slam sunt desfigurate, diluate, mutilate, fetișizate sau dimpotrivă, înconjurate de tandrețe, calme, obiecte ale dorinței, provocându-și privitorii la o privire mai profundă, dincolo de simplul spectacol vizual. 

Artiști:

Radu Burduj, Claudiu Ciobanu,Mihai Florea, Andreea Floreanu, Cristina Garabețanu, Mihaela Ghiță, Diana Manole, Cosmin Marinescu, Sergiu Georgian Mazerschi, Radu Pandele, Florin Petrachi, Beniamin Popescu, Flavia Popescu, Radu Rodideal, Andrei Tudoran, Sabina Suru.
Despre spațiu:
Home Mătăsari este un proiect care a luat ființă în 2009. De atunci misiunea sa este crearea unui spațiu sincretic, fecund pentru arte, stimulând și încurajând inițiative creativ-educative. Gazdă studenților cu talent și îndemanare, spațiul este atelier de dialog și se constituie drept formator de idee prin intervenții curajoase și sistematice în mediul cultural – urban bucureștean.
Home Mătăsari nu este doar spațiu, este work in progress, este happening electric, este performance.

Adresă:
Strada Mătăsari nr. 17, București
 https://www.facebook.com/home.matasari?fref=ts 
0723274436
Contact: Diana Manole
0736063050
 art.diana@yahoo.com